Inomhusklimat

Nu när det börjar bli kallare utomhus är det många som märker att temperaturen även inomhus börjar krypa nedåt. Föreningen installerade för cirka ett år sedan ett smart värmestyrningssystem från företaget eGain. 
 
Istället för att förse husen med en specifik mängd värme baserat på en förbestämd kurva som inte tog hänsyn till väder har vi nu övergått till ett system som reglerar värmetillförseln flera gånger per dag baserat på prognoser av temperatur, vind, regn osv. Initialt utgår detta systemet från den gamla värmekurvan, och det tar lite tid att anpassa systemet eftersom det måste lära sig hur just våra fastigheter svarar på bland annat värmereglering, väder och säsonger.
 
Vi har under oktober helt släppt den gamla värme-kurvan och detta innebär en ökad värmetillförsel till samtliga lägenheter.
 
Ett problem som inte kan lösas av detta system är att det finns stor spridning på temperaturer bland lägenheter i föreningen. För att en heltäckande höjning av mål-temperaturen ska få bäst effekt är det viktigt att vi balanserar tillförseln av värme till samtliga lägenheter.
 
Om du därför upplever att du har under måltemperaturen i din lägenhet bör du felanmäla detta på hemsidan snarast så att dina element kan justeras.
 
(Publicerat 21/10-17)