Installation av klimatanpassad värmestyrning

Styrelsen har upphandlat klimatanpassad styrning och drift av värmen i fastigheten, ett system med en senaste tillgängliga tekniken. Ca 70 lägenheter som väljs av eGain kommer att fungera som referenslägenheter och få temperaturgivare monterade i sig. Dessa kommer ge en överblick av föreningens inomhusklimat som eGain kommer att kunna använda för att tillsammans med aktuella väderprognoser korrigera värmetillförsel redan innan det blir kallare eller blåsigare ute. Detta kommer resultera i en jämnare och mer behaglig temperatur i lägenheterna samt en bättre värmeekonomi.

  • Alla givare är nu installerade och eGain kommer att nästkommande vecka att montera uppsamlingsenheter i trappuppgångarna som skickar informationen från givarna till eGain. Efter uppsamlingsenheterna är monterade följer en kalibreringsmetod innan full effekt av systemet kommer att märkas.
  • Nu är alla temperatursensorer och uppsamlingsenheter installerade och i drift. Har du fått en temperatursensor installerad hos dig och vill se bland annat temperaturen i din lägenhet? Ladda ner en app för scanning av QR-koder och scanna QR-koden som finns på sidan av din dosa. På hemsidan du förs till hittar du aktuell information om inomhus-temperatur, relativ luftfuktighet, lokala väderprognoser och energispartips för just dig. Du har även möjlighet att dela med dig av din temperatur anonymt och på så vis jämföra den med dina grannars. Spara hemsidan som ett bokmärke så slipper du scanna QR-koden varje gång du vill se klimatinformationen, på så vis har du informationen tillgänglig vart än du befinner dig.