Täckning av skador med If:s BRF-tillägg 

En kollektiv BRF-försäkring/bostadsrättstillägg innebär att alla lägenheter automatiskt får ett skydd mot skador orsakade av eld, vatten, brand och inbrott, sammanfattningsvis skador som sker på själva skalet av lägenheten.

Skulle exempelvis någon få ett inbrott och en förening har ett kollektivt bostadsrättstillägg betalar bostadsrättsinnehavaren en självrisk på 1500 kr för att få dörren ersatt, 1500 kr/skada är det också i självrisk på de övriga delarna.

Om föreningen inte har ett kollektivt bostadsrättstillägg behöver varje enskild bostadsrättsinnehavare kontakta sitt försäkringsbolag och lägga till tillägget. Detta blir en kostnad för varje enskild lägenhet och fördelen med att ha det kollektivt är att man har ett och samma bolag vid skador som uppkommer på själva skalet av lägenheten. Bostadsrättshavare har ett ansvar att hålla sin lägenhet i gott skick, och genom att försäkra samtliga bostadsrättshavares ansvar är föreningen trygg med att försäkringen finns om en skada inträffar.

Vi har fått information om att Länsförsäkringar har bakat in BRF-tillägget i lägenhetsförsäkringen vilket innebär att BRF-tillägget inte kan sägas upp.
På grund av andra fördelar med gemensam försäkring så kommer vi trots detta att teckna ett gemensamt BRF-tillägg.

Kostnad ca 11 sek/mån per bostadsrättsinnehavare.