Info till nya boende

Välkommen till Bostadsrättsföreningen Gbghus 14.

Vi vill med denna text informera lite om vår bostadsrättsförening. Vårt fina bostadsområde ligger inom Annedals församling i Göteborgs kommun. Vi innehar tomträtterna till fastigheterna Guldheden 40:1 i kvarteret Fältsippan med adress Dr Bex Gata 3-15 och Dr Hjorts Gata 2-12, Guldheden 42:1 i kvarteret Gullspiran med adress Dr Hjorts Gata 1 och Guldheden 43:1 i kvarteret Backsippan med adress Dr Bex Gata 4.

Under år 1952 upprättades på tomterna i kvarteren Fältsippan och Gullspiran genomtänkta arkitektur bostadshus och på tomten i kvarteret Backsippan ett affärshus. Totalt finns det i området 281 lägenheter. Föreningen har även 26 lokaler med en sammanlagd yta av 1 557,5 m2, 14 garage samt 107 förhyrda parkeringsplatser.

Det är viktigt att behålla ett enhetligt intryck av området. Inga större ingrepp i fasader etc  kan tillåtas. Kontakta därför alltid styrelsen, innan ni sätter igång byggnationer.

Ett kontinuerligt arbete med att bibehålla och försköna den yttre miljön pågår. Vi uppskattar och hoppas på att alla aktivt engageras i föreningen med nya idéer och skriv gärna motioner inför årsstämmor.

Vi vill också uppmärksamma er om lyhördheten i våra lägenheter som förutsätter att vi gemensamt eftersträvar att hålla ljudnivåerna nere. Störande ljud får ej förekomma efter kl 22.00 eller före kl 07.00 alla dagar i veckan. Detta gäller i allra högsta grad hög musiknivå, fester, tvättmaskiner, diskmaskiner, dammsugning och dylikt. Allt hantverksarbete ska undvikas efter kl 20.00. Det är naturligtvis väldigt mycket sunt förnuft som gäller och det är viktigt att beakta att vissa ljud är mer genomträngande än andra och kanske inte ens behöver upplevas som högt för att störa närmaste granne. Tänk på att även om man inte spelar musik efter 22.00 så hörs större sammankomster lika väl i närliggande lägenheter.

Nedan följer en del matnyttig information och möjligheter kring vår förening. Ni finner mer detaljerad information och kontaktuppgifter om styrelsen på www.gbghus14.se.

Allmän information:

Bredband

Föreningen har ett eget nätverk som är nytt från 2007. Tanken är att vi tillsammans kan få ett bra pris genom att göra en gemensam upphandling och ansluta vårt gemensamma nätverk till internet via en operatör. Operatör är för närvarande AllTele.

100/100 Mbit/s för 54 kr/månad (sänktes från 79 kr/månad fr.o.m. Juli 2012) och som obligatoriskt debiteras på hyresavin. Föreningen äger själv nätverket med dess hårdvara inom föreningen varvid det låga priset efter som det delas på alla.

TV

Föreningen har ett avtal med ComHem som levererar ett basutbud på 15 kanaler på det analoga kabelnätet. Har du en digital mottagare för digitaltkabelnät (DVB-C) har du även möjligheten att få in vissa kanaler digitalt helt gratis för en bättre bildkvalité.

Soprum/miljörum

Vi har 4 moloker (djupbehållare för källsortering) Två med grönt lock för matavfall och två med silverlock för restavfall. Dessa finns i korsningen Dr Hjort/Dr Bex gata.

I miljörummet finns återvinning för energilampor, gamla glödlampor, lysrör, batterier och elektronik. Det finns behållare för metall, plast (även mjukplast), samt färgat och ofärgat glas. Där finns också behållare för wellpapp, kartong och tidningar. Var noga med att slå ihop kartonger så att inte en enda kartong fyller hela behållaren. Bland tidningar får INTE slängas bärkassar och kuvert. Bärkassarna har för tjockt papper för denna återvinning och kuvert innehåller lim som stör återvinningsprocessen. Frigolit läggs i behållaren för plast.

Parkering

Inom vårt område finns det möjlighet att parkera bil på olika platser. Föreningen har ett antal parkeringsplatser som hyrs ut. Föreningen har också ett mycket begränsat antal garage. Vidare finns det möjlighet att parkera på gatan. Ansök om parkeringsplats alt garageplats via Riksbyggen boa@riksbyggen.se. Vill du veta vart du står i kön för parkering ring Riksbyggen på 0771-860 860 eller maila din fråga till boa@riksbyggen.se

På föreningens tomtmark, gångvägar, ytor framför garage och andra entréer råder parkeringsförbud.

Bokningsbara lokaler

Föreningen har gemensamma lokaler som kan bokas via hemsidan eller på plats. Dessa lokaler är två övernattningsrum, förening/festlokal, tvättstugor, bastu, pingisrum, motionsrum och hobbyrum. En del av lokalerna hyrs mot en fastbestämd avgift. Ni finner ytterligare information och bokningsförfarande via vår hemsida.

Lokaler att hyra

Föreningen har även en hel del övriga lokaler som kan hyras av medlemmarna. Intresseanmälan sker genom hemsidan.

Felanmälan

Till PLL Fastighetsförvaltning får du som medlem i föreningen ringa eller maila för felanmälan om något i din lägenhet eller i våra gemensamma utrymmen behöver åtgärdas.

För att göra en Felanmälan ring 031-19 80 19, fyll i formuläret på PLL Felanmälan eller lämna ett meddelande på telefonsvararen.

PLL´s växel har öppet vardagar 07.00-16.00 och i övrigt hänvisar till telefonsvarare, mail eller formuläret på hemsidan.

Vid saknad av namnskylt vid inflyttning, önskan om ytterligare nycklar, allehanda fel i lägenheten, problem med ytterdörrar etc så görs felanmälan.

Vid akuta fel t.e.x vattenläckage utanför ordinarie arbetstid så ringer ni Låsinväst 031-21 04 00

Utemiljön

För de som är intresserade av trädgårdsaktiviteter så finns möjlighet att odla på vissa avsatta ytor. Ta kontakt med styrelsen via hemsidan.

Föreningen har inga stationära grillar / grillplatser, var och en som önskar grilla får således ombesörja detta själva. Tänk på att ta hand om din grill och förvara den i ditt förråd när den inte används.

Tvättstugor

Det finns 11 st tvättstugor utrustade med 2 maskiner per stuga. I anslutning till tvättstugorna finns torkrum och torktumlare.  Man bokar tvättid genom sitt tvätt-lås. Regler för bokning finns på hemsidan eller i anslutning till respektive tvättstuga.

Andrahandsuthyrning

Som bostadsrättsinnehavare får du inte låna ut eller hyra ut din lägenhet kortare eller längre tid till någon för ”självständigt brukande” utan styrelsens medgivande.