Vanliga frågor

Vanliga frågor

Här skriver vi svaret på dom vanligaste frågorna och funderingar som du som medlem kan ha. Läs gärna igenom innan du ställer din fråga vidare till styrelsen. Efter som vår hemsida är ny så är här än så länge inte så många frågor, styrelsen kommer att efter hand fylla på efter hand som frågor ställs.
Skulle du inte hitta ditt svar här så får du gärna ställa dina frågor till styrelsen via Kontakta Styrelsen

————————————————————————————————-
Fråga:
Jag vill renovera i min lägenhet och undrar vad jag får göra och inte. Måste jag få ett godkännande av styrelsen för att få renovera?

Svar:
För några år sedan ändrades BRL så att en medlem egentligen inte behöver styrelsens tillstånd för att göra förändringar. Däremot ligger hela ansvaret på att det blir fackmannamässigt gjort på lägenhetsinnehavaren.
Alltså du ansvarar för att det inte blir några försämringar/skador i fastigheten och att inga följdskador uppstår. Styrelsen kan inte avgöra vilka väggar som är bärande och vilka som kan tas bort. Det får du själv ta reda på.

————————————————————————————————-
Fråga:
Jag vill byta köksfläkten i mitt kök. Vad måste jag tänka på?

Svar:
Då det är inte tillåtet ha använda fläktar anslutna till ventilationssystemet rekommenderar vi en kolfilterfläkt. Skulle man koppla på sin köksfläkt på befintlig ventilation kommer man att störa självventilationen även för andra och din matos kan dessutom spridas till andra lägenheter.

————————————————————————————————-
Fråga:
Hur söker jag och hur får jag reda på min placering i parkeringskön?

Svar:
För parkeringar och garage i vår förening ansvarar Riksbyggen. Är du intresserad av att ställa dig i kö för garage eller parkeringsplats anmäl dig här.
Vill du veta din placering vänligen kontakta Riksbyggen på boa@riksbyggen.se eller ring 0771 860 860

————————————————————————————————-
Fråga:
Jag har anlitat hantverkare/lokalvårdare och ska ansöka om ROT/RUT. Vad har vår förening för fastighetsnummer som skatteverket kräver?

Svar:

  • Affärshuset –  Guldheden 42:1
  • Dr Hjortsgata 1A-D –  Guldheden 40:1
  • Dr Hjorts12 till Dr Bex 15 – Guldheden 43:1

————————————————————————————————-
Fråga:
Vi önskar att hyra ut vår lägenhet i andra hand några månader. Vad behöver jag tänka på och behöver jag föreningens tillstånd?

Svar:
För att ansöka om tillstånd att hyra ut din lägenhet i andra hand ska du fylla i blanketten ”Ansökan andrahandsupplåtelse” som du hittar under ”Blanketter/Manualer” eller på www.riksbyggen.se -> Råd & Svar -> Blanketter.
Skicka den komplett ifyllda blanketten till:

RB Brf Gbg-hus nr 14
Att: John Ödman
Box 310 60
400 32 Göteborg