Vanliga frågor

Vanliga frågor

Här skriver vi svaret på de vanligaste frågor och funderingar som du som medlem kan ha. Läs gärna igenom innan du ställer din fråga vidare till styrelsen.


Riksbyggen (0771 – 860 860) hanterar ekonomiska och administrativa tjänster för vår förening och bistår när det gäller frågor kring överlåtelser, avgifter och dylikt.

Man kontaktar PLL: Ring 031-19 80 19 eller gå in på PLL Felanmälan 

 • Har något beslut fattats kring renovering av stammar, eller är det fortfarande i ett stadie då offerter tas in?
  • Vi kommer att genomföra relining av horisontala stammar och vi är i offertstadiet.
 • Någon eventuell avgiftsförändring till följd av detta? 
  •  Inte under verksamhets året. 
 • Är renoveringen av affärshuset klart?
  •  I princip ja
 • Blev det något beslutat om att sätta upp trygghetskameror nu i samband med bytet av låssystem?

Mycket information finns antingen i årsredovisningen eller här på hemsidan. 

Kontakta Riksbyggen så kan de svara på din fråga och hur vidare hur du får tillgång till det om du så önskar det i nästa steg. 

Grillning på balkong är förbjudet för både kol- och elgrill på grund av brandrisk och utav hänseende till grannar. Grillning hänvisas till våra fina innegårdar där det finns platser för grillning.

 

 

Vill du använda trapphusbalkongen över sommaren och ställa dit några mindre utemöbler så tänk på:

 • Prata med dina grannar så ni är överens och kan nyttja balkongen tillsammans.
 • De utemöbler som ni ställer dit skall vara i bra skick så det ger ett välvårdat intryck. Möblerna får ställas dit efter 1 april och tas bort 15 september.
 • Skura av golvet innan du ställer dit dina möbler och håll rent under sommaren då vår lokalvårdare som normalt städar balkongerna inte städar möblerade balkonger.

Våra bestämmelser kring andrahandsuthyrning hittar du här.

 • Affärshuset –  Guldheden 42:1
 • Dr Hjortsgata 1A-D –  Guldheden 40:1
 • Dr Hjorts12 till Dr Bex 15 – Guldheden 43:1

Parkeringskö skäts via riksbyggen. Se mer info här.

Då det är inte tillåtet ha använda fläktar anslutna till ventilationssystemet rekommenderar vi en kolfilterfläkt. Skulle man koppla på sin köksfläkt på befintlig ventilation kommer man att störa självventilationen även för andra och din matos kan dessutom spridas till andra lägenheter.

För några år sedan ändrades BRL så att en medlem egentligen inte behöver styrelsens tillstånd för att göra förändringar. Däremot ligger hela ansvaret på att det blir fackmannamässigt gjort på lägenhetsinnehavaren.
Alltså du ansvarar för att det inte blir några försämringar/skador i fastigheten och att inga följdskador uppstår. Styrelsen kan inte avgöra vilka väggar som är bärande och vilka som kan tas bort. Det får du själv ta reda på.

Kontakta fastighetsskötaren så fixar han en namnskylt åt er. Om du sätter upp en provisorisk namnskylt, vänligen se till att den inte lämnar klister eller spår efter sig när du tar bort den.

Testa först att starta om din utrustning.
Testa även gärna att koppla upp din dator med en nätverkskabel direkt från uttaget till din dator utan router, oftast ligger felet inte hos föreningens nätverk utan det är någon router eller liknande som krånglar.
 
Kvarstår problemet vänligen kontakta i första hand A3:s kundservice på: 0770-250 550. 
Se till att du har möblerat så att luften kan cirkulera fritt i din lägenhet och blockera inte dina element med möbler eller dylikt. 
 
Vidare kan elementen behövas luftas (se instruktion om hur du gör det HÄR). Skulle dina element fortfarande var kalla så felanmäl detta till fastighetsskötaren
 
Stäng aldrig dina friskluftventiler helt för då blir inneklimatet och luften sämre. Ventilerna ska vara öppna året om.

Kolla gärna in detta informationsblad.

Load More