Säkerhet

Inbrottssäkerhet

Lägenhetens ytterdörr är en så kallad säkerhetsdörr som uppfyller särskilda krav vilka ställs av stöldskyddsföreningen. Vidare är den klassad av Statens Provningsanstalt, att kunna motstå inbrottsförsök bättre än en vanlig trädörr.

Detta har uppmärksammats av försäkringsbolagen som kan ge upp till 10% rabatt på hemförsäkringen För att få denna rabatt skall du kunna visa ett intyg på att dörren är installerad hos dig. Denna information följer här:

Vi har låtit montera säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter i vårt område. Dörrarna är av fabrikat Swedoor och har försetts med dubbla lås.

Här följer några enkla tips på vad man bör tänka på innan man lämnar bostaden:

  • Se till att samtliga fönster och balkongdörrar är stängda och ordentligt låsta.
  • Undvik insyn till bostaden med hjälp av persienner och gardiner.
  • Använd innerbelysning och gärna med hjälp av digital timer så att belysningen går igång och stängs av per automatik.
  • Lås in värdesaker och smycken i värdeskåp eller väl undangömda.
  • Larm med koppling till säkerhetsföretag eller enklare installationer med applikationsstyrning i mobiler via sms-funktion.

Glöm inte att först ringa till 11414 (Polisen) om ni ser något misstänkt och vid akuta ärenden gäller som alltid 112 (SOS). Har ni ytterligare tips eller åtgärdsförslag glöm inte att kontakta styrelsen och ni når oss som vanligt via hemsidan.

Ta gärna och läs igenom Trygg-Hansas sammanställning ”I huvudet på tjuven” för att se enkla åtgärder du kan göra för att förhindra inbrott.

 

Tipslänkar på förebyggande utrustning och tjänster:

Larmtjänst med koppling till vaktbolag: http://www.sectoralarm.se/hemlarm/

Enklare larminstallation utan koppling till vaktbolag: http://www.securitysweden.com/ eller http://www.clasohlson.com/se/Tr%C3%A5dl%C3%B6s-larmcentral-Home-ProSafe-1132-GSM/Pr362868000