Containerhelger är bokade (2/9-14)

Nu är container bokad för höst och vår. Ett bra tillfälle att städa inför hösten eller till våren göra en vårstädning även om det kan kännas avlägset just nu.

Vi vill även påminna oss alla att vårt miljörum inte är till för grovsopor. Med detta menar vi att man ENDAST får sortera sina förpackningar i uppmärkta kärl och ALDRIG ställa något på golvet i rummet. Det är också endast just förpackningar som får sorteras i kärlen plast, metall, glas och wellpapp. Detta innebär att ett våffeljärn inte sorteras som metall och en glasvas inte sorteras som glasförpackning.
Nu kanske ni också undrar varför inte en glasvas får sorteras med glas, detta är för att man inte kan garantera att man i vasen har rent glas. Skulle det vara annat än rent glas kan det förstöra återvinningsprocessen och det vill vi inte. Släng istället det som inte är förpackningar i brännbart.
Vad gäller våffeljärn och annan elektronik så ska detta lämnas in på tippen eller till miljöbilen som är på besök med jämna mellanrum på Doktor Fries Torg.

Tack för att ni alla hjälps åt att sortera och värnar om vår miljö.

Tider för Container:
27-28 September
29-30 November
21-22 Februari
25-26 April