Extra stämma: torsdag 30 maj kl 19:00 (22/5-13)

Vår förening har den stora fördelen av många olika lokaler. En del står till medlemmarnas direkta förfogande och en del ger oss intäkter via uthyrning. Våra lokaler innebär också kostnader i form av underhåll/el/värme/förvaltning etc. ”Hemtjänstlokalen” har stått utan hyresgäst sedan oktober 2012. Den har visat sig inte vara tillräckligt attraktiv att hyra eller som enskilt objekt att omvandla till bostadsrätter, varefter föreningen förlorat en hyresintäkt. 

Styrelsen har återkommande under 2012 samt 2013 försökt hitta ny hyresgäst alternativt ny intäktsmöjlighet. De möjligheter som trots allt funnits har styrelsen bedömt ej passa in i föreningen. De förslag på alternativa intäktsmöjligheter som styrelsen motionerat om har ej antagits i sin helhet. Dels av ordinarie stämma och dels av extrastämma i mars 2013. Bakgrunden till att styrelsen motionerade om försäljning av föreningslokalen (likväl som Hemtjänstlokalen) var att denna inte används särskilt mycket.

Det som framkom vid stämman i mars var att medlemmarna önskade bibehålla en föreningslokal.  Styrelsen föreslår därför att den gemensamma föreningslokalen flyttas till Hemtjänstlokalen. Denna kommer då avdelas i en mindre del för försäljning samt en större del att disponera av oss alla. Den nuvarande föreningslokalen respektive den mindre delen av Hemtjänstlokalen är attraktiva för omvandling till bostadsrätter och kommer att genera förbättrad ekonomi i form av försäljningsintäkter respektive månadsavgifter.

Representanter från styrelsen kommer innan utlyst stämma att finnas tillgängliga i Hemtjänstlokalen från klockan 18 för visning och frågor. En fördjupad presentation av förslaget, kostnader etc kommer att göras vid stämman. Observera att försäljning samt flytt av lokal, även vid motionens bifallande, endast kommer att ske i det fall som detta slutgiltigt är möjligt genom bygglov, att utlovad ekonomi bibehålls etc.

Det är viktigt för oss alla att så många som möjligt kommer så att röstningen blir representativ för alla våra medlemmar.  

Extra stämma hålles torsdagen den 30:e maj i Föreningsrummet kl 19:00
(Doktor Bex gata 9c)

Inledande frågestund samt visning i Hemtjänstlokalen från 18:00

Gå in på gården vid Dr Hjort 4A, håll snett till höger, skylt med Hemtjänst uppsatt.

Styrelsens motioner

  1. Styrelsen önskar få befogenhet att omvandla del av Hemtjänstlokalen till ny Föreningslokal
  2. Styrelsen önskar få möjlighet att omvandla Föreningslokalen respektive den mindre delen av Hemtjänstlokalen till bostadsrätter

Väl mött! /Styrelsen
2013-05-20