Styrelsens Noteringar och Reflexioner från Extra stämma (14/6-13)

Framtida användning av Förenings- och Hemtjänstlokalen

På extra stämma i mars 2013 motionerade styrelsen om att få tillåtelse att omvandla Föreningslokalen och hela Hemtjänstlokalen till 4 stycken bostadsrättslägenheter.
Stämman biföll inte styrelsen förslag beroende på att man även fortsättningsvis vill ha en Föreningslokal.
Styrelsen tog fasta på behovet och tog fram ett nytt förslag som skulle innebära att den ”nedre” delen av Hemtjänstlokalen, ca 75 kvm, skulle omvandlas till ny Föreningslokal och den ”övre” delen respektive hela nuvarande Föreningslokal skulle omvandlas till 3 stycken bostadsrättslägenheter.
Anledningen till förslaget om skifte av Föreningslokal är att nuvarande Föreningslokal lokal har ett betydligt högra marknadsvärde än Hemtjänstlokalen.
Den ekonomiska kalkylen för omvandling av enbart Hemtjänsten skulle således kraftfullt försämras mot förslaget om flytt av Föreningslokalen.
Vi har aktivt försökt att hyra ut Hemtjänstlokalen efter att Gbg Centrum sagt upp kontraktet utan att hitta någon presumtiv hyresgäst som skulle kunna passa in i föreningen.
Eftersom det finns ett intresse att bevara Föreningslokalens 50-tals stilen så bjöd styrelsen under mötet in intresserade föreningsmedlemmar att vara med i en ev. kommande omvandlingsprocess av den nya Föreningslokalen .

Resultat från Stämma 2013-05-30

  • Stämman sa nej till flytt av föreningslokalen med rösterna, 27 för, 16 mot och 3 blanka. Beslutet kräver 2/3 dels majoritet

Konsekvenser av beslutet blir bl.a.

  • en resultatförsämring på ca 175 Ksek/år
  • extra kostnader för öppnade av pantbrev på ca 30 Ksek
    Dessa två punkter ovan påverkar månadsavgiften
  • föreningen får inget 3:e övernattningsrum med möjlighet till övernattning för 4 – 8 personer. Ett övernattningsrum som skulle innehålla ett komplett kök med all utrustning, dusch och toalett.
  • skapar problem för styrelsen och därmed i förlängningen för föreningen eftersom vi dagsläget inte har några konkreta planer vad göra med Hemtjänstlokalen