Nytt informationsblad

Mattor och växter i trapphusen

Vi vill påminna om att dörrmattor i trapphusen ska tas bort på grund av utrymningsskäl. Vi vill också be er att ta bort ovårdade växter i trapphusen och likaså av utrymningsskäl bör stora krukväxter inte stå i trapphusen.

Stöldvåg i förening

Det har tyvärr utbrutit en stöldvåg i föreningen, sedan årsskiftet har vi haft fem inbrott/inbrottsförsök.
Vi ber alla medlemmar att hålla ögon och öron öppna och rapportera till polisen alternativ till styrelsen vid misstankar. Sedan årsskiftet polisanmäls alla inbrott/inbrottsförsök. Polisen säger sig lägga extra bevakningsslingor i brottsutsatta områden.

Vi ser fram mot kommande installation, som vi tidigare har informerat om, som innebär säkerhetskameror i våra källare och låsta entrédörrar dygnet runt. Dessutom skall vi se över belysningen på gårdar och gångar, respektive utvärdera möjligheten att införa grannsamverkan och att hyra in Securitas för bevakningsrondering på natten.

Nytt nyckelsystem

I början på april kommer det nya nyckelsystemet att vara installerat och klart. Innan dess skickar Locksafe, företaget som gör installationen, ut information till samtliga medlemmar. Dessutom kommer de att bjuda in till en informationsgenomgång i föreningslokalen under mars månad.
Samtliga entré- och andra ytterdörrar kommer att förses med det nya låssystemet, dessutom förses samtliga tvättstugor med bokningstavlor.

Om medlemmar önskar att ersätta låsen på sina egna ytterdörrar med ett ”tagsystem”, så är det en frågamellan medlemmar och Locksafe.